PROČ VYŽIVOVAT OPTIMÁLNĚ TĚLO?

Zaprvé, jídlo je to, co vás pohání a dodává kalorie a živiny, které vaše tělo potřebuje ke svému fungování. Pokud je vaše strava chudá na kalorie nebo na jednu či více živin, může to negativně ovlivnit vaše zdraví. Stejně tak pokud jíte příliš mnoho kalorií, může dojít k nárůstu hmotnosti. U lidí s obezitou se …

JAKÝ VÝZNAM MAJÍ PRO NÁS ANTIOXIDANTY

Antioxidanty jsou sloučeniny produkované v těle a obsažené v potravinách. Pomáhají chránit buňky před poškozením způsobeným potenciálně škodlivými molekulami známými jako volné radikály. Pokud se volné radikály hromadí, mohou způsobit stav známý jako oxidační stres. Ten může poškodit vaši DNA a další důležité struktury v buňkách. Chronický oxidační stres může bohužel zvýšit riziko chronických onemocnění, …

DOPŘÁVEJTE SI BORŮVKY! PROČ?

Borůvky mají jednu z nejvyšších hladin antioxidantů ze všech běžných druhů ovoce a zeleniny. Mají nízký obsah kalorií, jsou chutné a jsou neuvěřitelně prospěšné. Patří mezi bobuloviny s nejvyšším obsahem živin. Jedna velká porce borůvek obsahuje několik gramů vlákniny, 24 % doporučené denní dávky (DDD) vitamínu C, 36 % DDD vitamínu K a 25 % …

NÍZKOKALORICKÉ POTRAVINY, KTERÉ PŘEKVAPIVĚ ZASYTÍ!

Jednou z nejnáročnějších změn v jídelníčku při vaší zdravé a postupné redukci váhy může být snížení příjmu kalorií. Mnoho nízkokalorických potravin může způsobit, že se mezi jídly budete cítit hladoví a nenasycení. Existuje však spousta výživných potravin, které jsou syté a zároveň nízkokalorické. Pojďme se na ně podívat blížeji. .. 1. Ovesné vločky mohou být …